keskiviikko 1. kesäkuuta 2022

Toivolansaaren puutarhapalstat on jaettu

Palstat saatiin arvottua ja merkittyä kaikille helatorstaihin mennessä mukaan ilmoittautuneille, mutta vielä mahtuu mukaan, ja palstoja merkitään lisää kun halukkaita ilmaantuu. Pellot kynnettiin ja äestettiin koneellisesti, joten lähtötilanne on oivallinen ja vapaa vanhoista viljelyksistä. Ikaalisten kaupungin omistamalla ja meille vuokratulla Toivolansaaren yläpellolla on vielä hyvin tilaa ja erinomaiset mahdollisuudet aloittaa viljely. Niille alueille mihin ei saada palstoja, tullaan istuttamaan muita kasveja kuten kuten esim auringonkukkia ja hunajakukkia. Tämä tuo iloa kaikille kaupunkilaisille sekä myös matkailijoille, jotka Toivolansaaressa käyvät kesän aikana.  

Lämpimät säät vaihtuivat tällä viikolla sateiksi, joten kastelu hoituu ja kylvöt saavat hyvän startin. Yhdistyksemme sai lahjoituksena puutarhanhoitoon sopivia työkaluja ja tarvikkeita, mistä suuri kiitos kaikille lahjoittajille. Saimme mukaan useamman ukrainalaisen viljelemään, joten työkaluille oli ja on yhä kova tarve. Jos sinulla on tarpeeton kuokka tai muita soveltuvia työkaluja, niin älä epäröi ottaa yhteyttä sähköpostilla toivolansaaren@gmail.com. Kiitos kaikille jotka olette mukana niin fyysisesti kuin palstapuutarhan hengessä, sillä yhdessä me tehdään tästä mukava hyvän mielen paikka. 


Ei kommentteja:

Kevään aikatauluja

Lumi on vielä osittain maassa, mutta ajatukset ovat jo puutarhaviljelyssä. Taimia on innokkaimmat alkaneet kasvattaa jo useampi viikko sitte...