sunnuntai 7. elokuuta 2022

Avoimet Puutarhat Toivolansaaren palstapuutarhassa

Tänään vietettiin valtakunnallista Avoimet Puutarhat -päivää. Ikaalisten ainoa kohde tänä vuonna oli Toivolansaaren palstapuutarha. Sää oli aamulla hetkittäin sateinen, mutta kirkastui päivän mittaan, ja eilinen myrsky oli enää muisto. Hyvin ihmiset löysivät palstapuutarhalle ja aukioloaikana klo 12-17 kävijöitä oli noin 50 henkilöä. Sen lisäksi kävijöitä oli ollut jo eilen ja useana muunakin päivänä ihmiset poikkeavat palstoille katselemaan ja tulevat juttelemaan. 

Moni pariskunta ja porukka oli varta vasten lähtenyt kierrokselle ja olivat käyneet useammassa puutarhakohteessa. Moni kävijä olikin hämmästynyt kun kuuli, että Toivolansaaren palstapuutarha on tänä vuonna perustettu ja sitä kautta ihan uusi puutarha. Saimme paljon positiivista palautetta ja useampi viljelijä olikin paikalla kertomassa omalla palstallaan kokemuksistaan viljelystä. Kesäkurpitsaa oli kasvanut viime aikaisten sateiden ansiosta runsaat määrät, ja sitä jaettiin kotiin viemiseksi kaikille halukkaille, sillä sen tuotantomäärä palstoilla on tällä viikolla ollut aivan kohtuuttoman suuri. Kiitokset vielä kaikille kävijöille sekä ihanille viljelijöillemme! Ilman teitä ei tätä ihanaa puutarhaa olisi, ja sen hyvä henki välittyi toivottavasti jokaiselle kävijälle. 

Ei kommentteja:

Kevään aikatauluja

Lumi on vielä osittain maassa, mutta ajatukset ovat jo puutarhaviljelyssä. Taimia on innokkaimmat alkaneet kasvattaa jo useampi viikko sitte...