sunnuntai 7. toukokuuta 2023

Toivolansaaren palstapuutarhan uudet palstat on arvottu

Eilen lauantaina klo 12 arvottiin Toivolansaaren palstoilla uusien viljelijöiden palstat. Isoja, aarin kokoisia palstoja oli jaossa neljä ja hakijoita oli neljä. Loput palstat olivat pieniä, puolen aarin palstoja. Kaikkiaan palstoja on nyt numeroitu 28, mutta muutama on ns. huonoja palstoja, sillä niiden lähellä on isoja puita ja niitä on vaikea hyödyntää viljelykäytössä. Vielä eilen illalla kaksi palstaa löysi halukkaan viljelijän arvonnan jälkeen, joten kaksi palstaa on yhä vapaana, mutta nämä viimeiset ovat pahasti puiden varjossa ja juuristoalueella, joten jätämme ne mielellään tyhjäksi. Tosin muutakin voidaan sopia, jos joku niissä haluaa viljellä esim. korotetuissa lavakauluksissa. 

Auringonpaiste sai eilen paikalle mukavasti viime vuotisia ja uusia viljelijöitä seuraamaan palsta-arvontaa. Kiitos kaikille kävijöille! Monella jo kädet syyhyävät päästä puutarhatöihin ja ensi viikolle luvatut lämpimät kelit takaavat se, että palstoilla on lähipäivinä runsaasti vilskettä. Toivotaan kaikille satorikasta tulevaa kesää ja monia uusia sosiaalisia kontakteja ja mukavia yhteisiä hetkiä viljelysten parissa! 

Ei kommentteja:

Kevään aikatauluja

Lumi on vielä osittain maassa, mutta ajatukset ovat jo puutarhaviljelyssä. Taimia on innokkaimmat alkaneet kasvattaa jo useampi viikko sitte...